Jókedvet, nyitottságot, elszántságot, hogy semmilyen külső, vagy belső viszontagság ne tudjon eltántorítani, mert próbára leszünk téve.


Egy olyan célt, amit a zarándoklaton szeretnél végiggondolni, átimádkozni.

Elégedetlenséget és türelmetlenséget, mert ez csak lassítja célod elérését.


Discmant, walkmant, mp3 lejátszót, mert nem hallod meg a nagy gondolatokat, a melletted gyalogló szavait!

Egész napos gyaloglásnál nem a divatos megjelenés az elsődleges szempont.


A pamuttól vagy új fejlesztésű, percek alatt száradó, izzadságot áteresztő, de esőt, szelet be nem engedő anyagból készült, kényelmes alsó- és felsőruházatot hozz, amelyben nyugodtan ülsz földre. Az esti szabadtéri programok esetére pedig gondolj a hűvösebbb időre.


Gondolj a sapkára is. Ezt minden évben hangsúlyozzuk: az erős napsütés veszélyes és eső is előfordulhat.

A túra- vagy trekkingcipő és túrazokni kombinációjával legtöbbször elkerülhető lábfájás, a vízhólyagok. Ezek híján jó egy könnyebb bakancs vagy erősebb sportcipő. Nem baj, ha a cipő nem ázik be, mert vizes zokniban tocsogni nem jó érzés.


Fontos, hogy már bejáratott cipő legyen, ne most mutasd meg az új cipődet!


Érdemes váltócipőt hozni! Legyen nálad fásli, ragtapasz, ha lehet lábfrissítő krém, spray.

A nagyobb csomagokat elszállítják a következő szálláshelyre, így szükséged lesz egy kisebb hátizsákra napközben, amibe a következőket érdemes csomagolni:

Kulacs, egy-egy korty víz új erőt adhat a kiszáradt zarándokoknak.


Naptej, hogy ne égj le..., illetve hidratálókrém, ha már leégtél...


Esőkabát, mert nem jó se elázni, se eső után vizes ruhában bandukolni. Az esernyőt felejtsd el, csak kivered vele a többiek szemét...


Fürdőruha, ha esetleg...


Kés, bicska (dinnyézéshez, vagy keresztkészítéshez... praktikus!)


Ha szedsz valamilyen gyógyszert, akkor legyen nálad megfelelő mennyiség. FONTOS, hogy ha rendszeresen gyógyszert szedsz, a jelentkezéskor jelezd, hogy a Zarándoklat orvosa tudjon róla!


Toll, esetleg jegyzetfüzet a nagy gondolatok papírra vetéséhez...

Esti program, sok-sok meglepetéssel...


Szúnyog ellen legyen nálad krém, vagy spray - bármi, amivel segíted azt, hogy az esti programok folyamán ne a szúnyogokat kelljen csapkodnod!


Nem kell nehéz, vastag polifoamot hozni, csak nyűg lesz. A tapasztalat azt mutatja, hogy a kezdeti viszolygást a vékony polifoamtól nagyon hamar le lehet küzdeni, pl. egy-két nap gyaloglással...


Szállásunk tornatermekben lesz, mindenki egy helyen alszik, erre készülj! Legyen nálad polifoam, hálózsák, aki helytakarékosan csomagol, kispárnát is betehet...

 

 

Zarándokolni jó

Zarándokolni jó.
Előre visz. Lépésről lépésre egyre közelebb a Cél felé.
De mi a cél? Látjuk-e? Értjük-e? Lépésről lépésre közelebb kerül. Lassan-lassan kirajzolódik. Egyre jobban látjuk, egyre jobban értjük. Ezért érdemes haladni. 


Bővebben

A zarándoklatról

Minden bemutatkozás során az ember arra tesz kísérletet, hogy bemutatva saját magát, egyben mások számára is ajánlja magát, egész lényét és egész egzisztenciáját. Most, talán tényleg - ha nem is egyetlen személyt -, de magunkat ajánljuk...


Bővebben